ATM, disfunció temporomandibular i bruxisme

Del bon funcionament de l’articulació temporomandibular depèn que puguem dur a terme funcions bàsiques com mastegar o parlar.

Què és el Trastorn de l’Articulació Temporomandibular (ATM)

L’ATM (o Articulació Temporo-Mandibular) és l’articulació que uneix la mandíbula amb el crani. És tracta d’una articulació única al cos humà ja que és doble; de fet, es tracta de dues articulacions, una a cada banda del cap, que treballen de manera sincronitzada.

Del bon funcionament d’aquesta articulació depèn que puguem dur a terme funcions bàsiques com mastegar o parlar.

Disfunció temporomandibular

Engloba totes aquelles afeccions que afecten el correcte funcionament de l’articulació. Poden causar simptomatologia tal com: cefalees o mal de cap, marejos, vertigen, acúfens, «clicks» o sorolls articulars, bloquejos de l’articulació, limitació de l’apertura bucal… Pel seu correcte tractament, és fonamental un bon diagnòstic i pot implicar diferents professionals de la salut, com odontòlegs, fisioterapeutes…

Bruxisme

Es tracta de l’apretament o fregament involuntari de les dents, que pot ser causat per diversos motius, sent l’estrès un dels més freqüents. Aquesta activitat anormal de l’aparell masticatori pot produir conseqüències negatives com: desgast i trencament de les dents, mal de cap, dolors musculars, vertígens, problemes cervicals… El tractament pot incloure l’ús d’una fèrul·la oclusal o de descàrrega que evitarà l’apretament excessiu i el desgast de les dents.

Odontologia conservadora - clinica dental Sales
Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?