ENDODÒNCIA

El tractament de conductes permet conservar dents que, si no, s’haurien d’extreure.

Què és l’endodòncia?

Una endodòncia, també anomenada tractament de conductes o «matar el nervi», és el tractament que permet mantenir en boca una dent que, si no, s’hauria d’extreure.

Quan el nervi, o polpa dental, es veu afectat de forma irreversible per una càries molt profunda, un traumatisme (cop), apretament per bruxisme… es produeix la seva inflamació (polpitis dental). Aquesta polpitis dental pot ser molt dolorosa (el temut mal de queixal) i, de no ser tractada, pot acabar en la necrosi de la polpa dental i la posterior infecció (l’anomenat flemó).

Tant si la dent presenta una polpitis irreversible com una necrosi polpar o una infecció, s’haurà de realitzar el tractament de conductes o endodòncia.

 

En què consisteix?

L’endodòncia consisteix a eliminar tot el teixit orgànic de l’interior de la dent, susceptible de causar una infecció, i netejar i segellar els conductes de l’interior de les arrels dentals. Posteriorment es realitzarà el tractament conservador (reconstrucció) i protètic (funda o corona) necessari.

Odontologia conservadora - clinica dental Sales

I jo què notaré mentre em fan l’endodòncia? Res, un cop anestesiada la dent a tractar i aïllada amb un dic de goma, no es nota res. Es tracta, això sí, d’un procediment llarg, que pot requerir de més d’una sessió de feina.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?