Odontologia Preventiva

La prevenció és la part més important de la nostra feina: val més prevenir que curar.

Què és l’odontologia preventiva?

Tot i que normalment infravalorada davant d’altres especialitats més «reconegudes», nosaltres creiem que, com a sanitaris, la prevenció és la part més important de la nostra feina. Com diu la dita: «val més prevenir que curar».

L’objectiu principal de la nostra activitat és aconseguir que no apareguin problemes en la salut bucodental dels nostres pacients o que, si apareixen, siguin detectats el més aviat possible, la qual cosa permetrà un tractament molt més senzill i menys invasiu.

La base de l’odontologia preventiva son:

Les revisions periòdiques: cada cert temps el dentista ha de revisar que tot estigui bé. El període entre revisions s’ajustarà a les característiques de cada pacient. Per a un correcte diagnòstic de la salut oral, es poden requerir proves complementàries, com les radiografies.

Les neteges professionals: periòdicament la higienista bucodental s’encarrega d’eliminar la tosca dental que apareix a la boca tot i tenir una bona higiene a casa. Aquest procés és clau per a impedir l’aparició d’afeccions com la gingivitis o la periodontitis.

Tot i així, la part més important en la prevenció de problemes de salut bucodentals, l’ha de realitzar cada pacient a casa seva mitjançant tant uns hàbits adequats d’higiene bucodental com un estil de vida saludable a nivell d’alimentació. Tant el dentista com la higienista, han d’explicar la seva importància durant les visites a la clínica dental: trobar i corregir els possibles punts febles i reforçar els hàbits correctes de cada pacient.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?