Odontopediatria

Cal tenir cura de la salut bucodental des de ben petits

Què és l’odontopediatria?

L’odontopediatria o odontologia pediàtrica és l’especialitat que es dedica a vetllar pel correcte desenvolupament bucodental dels infants, així com de prevenir l’aparició de malalties i tractar-les quan és necessari. A nivell temporal, engloba des de l’aparició de la primera dent de llet, fins a l’establiment de la dentició definitiva complerta.

Quin és el seu objectiu?

L’objectiu fonamental de l’odontopediatria és el correcte desenvolupament bucodental dels pacients. Per això són claus les revisions periòdiques per un professional des de l’aparició de la primera dent de llet. És en aquestes revisions on s’inculcaran uns correctes hàbits d’higiene bucodental tant en l’infant com en el seu entorn familiar, sobretot en els primers anys de vida, que evitin l’aparició d’afeccions com la càries.

Odontopedriatria - Clinica Dental Sales

Les revisions periòdiques

Les revisions periòdiques també serveixen per a què els pacients més joves estableixin des de ben petits un vincle de confiança amb el dentista. Això evitarà la por al dentista que han tingut altres generacions, en que s’associava la figura del dentista al mal o a experiències traumàtiques, fruit de només portar els fills al dentista quan alguna cosa va malament.

I en cas que sigui necessari realitzar algun tractament,  l’odontopediatra els realitzarà amb un extra d’empatia, explicant cada pas al petit pacient i assegurant-se en tot moment que està tranquil i calmat. Aquests tractaments poden ser:

– Segellaments de fissures per prevenir càries en determinats casos

– Reconstruccions o obturacions

– Pulpotomies o pulpectomies, que són els tractaments de conductes que es realitzen en les dents de llet.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?