Ortodòncia

Unes dents ben alineades són més boniques, fan millor la seva funció i són més fàcils de netejar.

Què és l’ortodòncia?

Unes dents ben alineades no només són més boniques, si no que realitzen millor la seva funció, tant a l’hora de mastegar com de parlar, i són més fàcils de netejar, cosa que n’allarga la vida en boca.

Tot i que quan abans s’aborden els problemes, més fàcils són de resoldre, això no vol dir que no es pugui realitzar un tractament d’ortodòncia en una edat més avançada. Hi ha diversos mètodes ortodòntics, amb cost i durada variables, segons la complexitat de cada cas i la tècnica que es fa servir.

Clinica Dental Sales - Serveis web

Tipus d’ortodoncies existents:

Ortodòncia interceptiva

És la que es duu a terme durant el creixement del pacient, Es tracta de modular el seu desenvolupament per a generar les condicions més favorables possibles per a l’establiment de la dentició definitiva. La col·locació d’un aparell relativament senzill durant l’etapa de creixement dels infants, pot evitar o minimitzar la necessitat de tractaments més llargs i complexos en el futur.

Brackets

S’utilitzen per a alinear les dents quan ja tenim la dentició definitiva erupcionada. N’hi ha de diversos tipus: metàl·lics, autolligables, transparents, linguals… Cadascun amb unes característiques i indicacions determinades. Els actuals brackets són molt més petits i menys incòmodes que els primers bràquets metàl·lics.

Ortodòncia invisible

Es tracta d’un nou sistema que ha revolucionat l’ortodòncia en pacients adults. Consisteix en diferents fundes transparents, fetes a mida, que es van canviant periòdicament (cada una o dues setmanes) fins a assolir la posició ideal de les dents. El seu principal avantatge respecte als brackets, és que es poden treure per menjar o per moments puntuals. Això minimitza les molèsties i facilita la higiene dental.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?