PERIODÒNCIA

Dedicada a mantenir la salut de les genives.

Què és la periodòncia?

La periodòncia és l’encarregada del manteniment de la salud de les genives i de la prevenció i tractament de les seves malalties, com són la gingivitis i la periodontitis. Mantenir unes genives sanes és clau per al bon funcionament de la boca i imprescindible per a conservar la dentició natural molt de temps.

A més, la salut gingival repercuteix en la salut general del nostre cos. Estudis recents demostren la relació entre la malaltia periodontal i malalties com la diabetis, el risc d’infart i altres afeccions cardíaques.

Principals malalties de les genives:

La gingivits: es tracta de la inflamació de les genives (es tornen més vermelles i sagnen), però sense una afectació dels teixits més profunds, com l’os. Amb un tractament adequat, és 100% reversible.

La periodontitis (antigament coneguda com piorrea): es produeix quan la inflamació afecta teixits més profunds de suport de la dent, com l’os, que es comença a reabsorbir. En un estat avançat de la malaltia, les dents poden començar a bellugar-se i, en última instància, caure. Amb el tractament adequat, es pot aturar l’avenç de la malaltia, però difícilment es pot recuperar l’os perdut.

Odontologia conservadora - clinica dental Sales

Procediments de la periodòncia

Neteja professional

Realitzades regularment per la higienista bucodental, eviten l’aparició de problemes a les genives.

Curetatges o raspatges i allisats radiculars

Davant una afecció gingival establerta o unes condicions favorables per la seva aparició, com bosses periodontals o pèrdua d’on prèvia, el dentista o la higienista duen a terme tractaments més específics per eliminar la tosca dental de la superfície de les arrels.

Cirurgies periodontals

En casos concrets, pot ser necessari la realització de petites intervencions quirúrgiques per a la restauració de la salut periodontal.

Tot i així, la clau per a una bona salut de les genives la té el pacient en el seu dia a dia. És imprescindible tenir uns bons hàbits d’higiene dental i evitar conductes nocives com fumar.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?