PROSTODÒNCIA

Recupera les dents perdudes

Què és la prostodòncia o pròtesis dental?

La prostodòncia és l’especialitat dedicada a substituir aquesta manca de dents, mitjançant les pròtesis dentals. Aquests peces protètiques són realitzades a mida per a cada pacient en laboratoris dentals especialitzats, amb materials completament biocompatibles i d’excel·lents propietats estètiques i mecàniques.

La planificació i execució d’un tractament protètic requereix d’un meticulós estudi previ i una comunicació fluïda entre la clínica i el laboratori dental.

Quina és la seva importància?

Hi ha diferents causes que poden conduir a la manca, desgast o trencament de les dents, com són la càries dental, els traumatismes o la malaltia periodontal. Les dents perdudes s’han de substituir ja que, més enllà del problema estètica, la manca de dents pot dificultar la parla i la masticació, pot provocar problemes a l’articulació de la mandíbula (ATM) i augmenta el risc de perdre les dents restants, que tendeixen a moure’s cap als espais creats i reben més càrrega de la que deurien en una dentició complerta.

Protesi dental - Clinica Dental Sales

Tipus de pròtesis dentals

Fixes

Subjecta a les dents veïnes o a implants dentals i confeccionada amb materials ceràmics que imiten perfectament la dent natural. Acostuma a ser més còmoda de portar, ja que no es mou en absolut i fa que el pacient «s’oblidi que la porta».

Amovibles

Es tracta dels aparells «de treure i posar» que poden substituir una, més d’una o totes les dents d’una arcada. Es tracta d’una solució senzilla i més econòmica per a la substitució de diverses dents.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?