TRASTORNS DE LA SON

Roncar durant la nit pot estar relacionat a importants problemes de salut.

Síndrome d’Apnea-Hipoapnea de la Son (SAHS)

Consisteix en la repetició durant la son d’un tancament transitori (d’almenys 10 segons) de la via aèria superior, impedint el pas de l’aire (apnea) o limitant-lo (hipoapnea).

Això es pot traduir en roncs intensos i pauses durant la respiració mentre es dorm. El SAHS pot provocar sensació de no descansar durant la nit, cansament i somnolència diürna, mal de cap, irritabilitat, pèrdua de memòria, depressió, disminució del desig sexual o despertars amb sensació de manca intensa d’aire.

A més, el SAHS també s’associa amb el desenvolupament d’hipertensió arterial, problemes cardíacs i cerebro-vasculars (ictus) i diabetis.

 

El diagnòstic del SAHS 

L’ha de dur a terme un especialista en Medicina de la son. El tractament pot consistir en la utilització d’un CPAP, un dispositiu amb una mascareta que produeix una pressió positiva d’aire que impedeix el tancament de les vies respiratòries. És un tractament molt efectiu que acostuma a ser ben acceptat pels pacients i disminueix de forma important la simptomatologia del SAHS.

Tot i així, hi ha una part de pacients que no aconsegueixen adaptar-se al CPAP. En aquests casos i en els que tenen apnees lleus o moderades o roncs intensos, la realització d’un DAM és una alternativa de tractament perfectament vàlida.

Odontologia conservadora - clinica dental Sales

El DAM o Dispositius d’Avenç Mandibular

Es tracta d’un dispositiu fet a mida per a cada pacient, que es col·loca en ambdues arcades dentàries mentre dormim. El DAM avança lleugerament la mandíbula, provocant un augment del diàmetre de la via aèria i impedint l’aparició de les apnees.

El DAM està especialment indicat en aquells pacients que ronquen intensament a la nit, o amb SAHS lleus o moderat. També en aquells pacients amb SAHS greu que no aconsegueixen adaptar-se al CPAP.

Abrir chat
1
???? Necessites ajuda?
Hola, en què podem ajudar-te?